KABUL - In het oosten van Afghanistan is vandaag het lichaam gevonden van een Turkse wegenbouwkundige, die een dag eerder was ontvoerd. Zijn lichaam vertoonde schotwonden. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.
De Turk, Mohammad Eyup, werd dinsdag samen met zijn Afghaanse chauffeur en tolk door twaalf gewapende mannen ontvoerd. De twee Afghanen werden door de ontvoerders achtergelaten nadat het Afghaanse leger en de politie samen met buitenlandse troepen een grootscheepse zoektocht waren begonnen. Volgens de politie schoten de ontvoerders de Turk waarschijnlijk dood omdat ze op de hielen werden gezeten.
R Het drietal werd ontvoerd in de provincie Kunar, waar de Turk aan een wegenbouwproject werkte. Bij een schotenwisseling tussen de ontvoerders en de politie bij een controlepost langs de weg waar het drietal werd ontvoerd raakte een politieman gewond.

Wie de ontvoerders waren is niet duidelijk. In het gebied waar het drietal werd ontvoerd opereren zowel bandieten als Taliban-strijders en andere islamitische rebellen. De vrijgelaten Afghanen zeiden dat de ontvoerders militaire uniformen droegen.

In maart kostte een schietpartij tussen ontvoerders en soldaten ten zuiden van Kabul ook het leven aan een Turkse wegenbouwkundige.