LEUVEN - In Leuven, Antwerpen en Mechelen is zaterdag de achtste editie van 'Noot voor Nood' van start gegaan. Op zaterdag en zondag 15, 16, 22 en 23 december zullen in totaal 32 zangkoren gratis optreden in winkelwandelstraten van 11 Vlaamse steden en hierbij geld inzamelen ten voordele van de Belgische Federatie van Voedselbanken dat gratis voedsel verdeelt onder behoeftigen.
In het verleden werd op die manier in totaal al meer dan 1,5 miljoen frank (37.184,03 euro) ingezameld voor organisaties zoals Artsen zonder Grenzen, Artsen zonder Vakantie en Poverello. Ook vorig jaar ging de opbrengst naar de Belgische Federatie van Voedselbanken. De opbrengst beliep toen 200.000 frank (4.957,98 euro). In totaal namen al meer dan 100 koren een of meerdere keren deel aan de actie. Initiatiefnemer van 'Noot voor Nood' is Koen Kerremans uit Berlaar.

In de Leuvense Diestsestraat was er zaterdag een optreden van de Trinid Singers. In Antwerpen (Groenplaats) traden de koren Leonardo en Melisma op, aan de Bruul in Mechelen Viermaliks. Zondag zijn er optredens in Antwerpen, Gent en Leuven. In het weekend van 22 en 23/12 wordt er gezongen in Aalst, Antwerpen, Berlaar, Brugge, Dendermonde, Gent, Leuven, Lier, Mechelen, Sint-Truiden en Turnhout.