BRUSSEL - Vier manifestanten van Duitse nationaliteit zijn ter beschikking gesteld van het parket. Ze werden vrijdag, tijdens de grote anti-globalistische manifestatie, gerechtelijk aangehouden. Dat meldt het parket van Brussel zaterdag. Drie onder hen gooiden met stenen naar de politie, een vierde gooide een politieradio stuk.
De drie die verdacht worden van verzet tegen de politie, zullen gedagvaard worden om op 14 januari volgens de klassieke snelrechtprocedure (niet de zogenaamde procedure-Verwilghen) voor de vijftigste kamer van de Franstalige strafrechtbank van Brussel te verschijnen.

De vierde persoon die vrijdag gerechtelijk werd aangehouden, die een politieradio stukgooide, zal waarschijnliijk volgens een snelrechtprocedure voor de rechter worden gebracht. Hij ontkent de feiten en zal volgens een Nederlandstalige procedure vervolgd worden, aldus het parket van Brussel.

Intussen meldt de woordvoerster van de federale politie, Els Cleemput, aan Belga dat in de loop van zaterdagochtend zeven personen, eerder 'extreem linkse' manifestanten, administratief aangehouden werden op het Rogierplein