JERUZALEM - De Israëlische regering heeft vandaag bevestigd dat de Hezbollahmilitie in Libanon een militair heeft ontvoerd. Hezbollahleider Hassan Nasrallah had vanochtend tijdens een politieke bijeenkomst in Beiroet onthuld dat zijn soldaten een hoge Israëlische officier in hun macht hadden.
Nasrallah wilde alleen maar zeggen dat de militair was opgepakt 'tijdens een moeilijke operatie, waarover wij later bijzonderheden bekend zullen maken'. ,,Als de Israëli's details willen weten, moeten ze maar zoeken.''

Het ontbreken van details heeft in Israël een stroom geruchten op gang gebracht. Volgens de Israëlische televisie heeft de ontvoering niet in Libanon maar in Zwitserland plaatsgevonden. De ontvoerde zou een zakenman zijn, die reservekolonel is in het leger. Volgens de veiligheidsdiensten wordt de man, die voor het bedrijf Tadiran zou werken, sinds gisteren vermist.

Libanese veiligheidsfunctionarissen zeggen dat de ontvoering in Abbad bij de Libanees-Israëlische grens was.

Ruim een week geleden nam de Hezbollah drie Israëlische soldaten gevangen in het zuiden van Libanon. Dat heeft tot Israëlische aanvallen op het gebied en tegenaanvallen van de Hezbollah geleid. De Hezbollah heeft gezegd dat de drie alleen vrijgelaten worden als Israël Arabische gevangenen vrijlaat.