AMSTERDAM - Ondoordacht en onverantwoord noemde Ahmed Hossam (Mido) zondag zijn uitspraken over een naderend vertrek bij Ajax. In een gesprek met technisch directeur Leo Beenhakker en trainer Ronald Koemam bood hij zijn excuses aan. Later vroeg hij zijn ploeggenoten om vergiffenis.
Een dag na de competitiezege op FC Zwolle (2-0) wenste Ajax niet zomaar aan de uitspraken van Mido voorbij te gaan. De Amsterdamse club legde de 19-jarige Egyptenaar een geldboete op. De aanvaller maakt ook geen deel uit van de selectie van de Amsterdammers voor het duel in de Champions League van dinsdag met Olympique Lyon. Mido keert woensdag terug bij de A-selectie.

Koeman woedend

Ronald Koeman verwijderde de spits zaterdag uit de selectie voor het competitieduel met FC Zwolle. De trainer was woedend over de uitspraken die de spits vrijdag tegenover een verslaggever van de Amsterdamse televisiezender AT5 deed. Mido was boos dat hij tegen FC Zwolle op de bank moest beginnen en beloofde plechtig dat hij de Amsterdammers in de winterstop ging verlaten.

,,Mido vindt zichzelf kennelijk belangrijker dan de club'', merkte Koeman zaterdagavond na de zege op FC Zwolle (2-0) nuchter op. ,,Ik wil alleen werken met spelers die graag bij Ajax willen voetballen. Zo niet, dan mag hij wat mij betreft onmiddellijk vertrekken. Maar ik moet ook aan de belangen van Ajax denken. Mido moet nog wel het nodige geld opbrengen.''