BIG ISLAND - Els Callens is er op Hawaï niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het WTA-toernooi van Big Island (140.000 dollar). De Belgische, het nummer 73 van de wereld, verloor zaterdag in de halve finales in twee sets van de Amerikaanse Lisa Raymond (WTA 24), het tweede reekshoofd: 6-2 en 7-5.
Raymond neemt het zondag in de finale op tegen de Zimbabwaanse Cara Black (WTA 61). De tegenstandster van Black in de halve finales, de Spaanse Gala Leon Garcia (WTA 125), gaf op bij een 6-1, 2-1 voorsprong voor Black.

Voor de 32-jarige Belgische was het de vijfde halve finale in haar carrière. Tot op heden stond ze slechts eenmaal in de finale van een WTA-toernooi: in 1996 in het Canadese Quebec. De Antwerpse verloor er toen van... Lisa Raymond.

Ook in het dubbelspel eindigde het toernooi voor Callens in de halve finales. Callens, samen met de Oostenrijkse Barbara Schett als eerste geplaatst, verloor eveneens in twee sets van de Zuid-Afrikaanse Nannie De Villiers en de Kazachse Irina Selyutina: 6-3 en 7-6 (7/4). De Villiers en Selyutina zijn als derde geplaatst.