HOUSTON - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Continental Airlines, United Airlines en Northwest Airlines gaan elk hun aantal vluchten met 20 procent inkrimpen. Bij Continental komt bijna een vijfde van het personeel op straat te staan.
Continental Airlines, de vijfde grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, wil haar vluchten na de terroristische aanslagen op lange termijn met 20 procent inkrimpen en 12.000 van haar 56.000 personeelsleden ontslaan.

De maatregelen zijn het gevolg van de al vastgestelde terugval van vliegreizen na de terroristische aanslagen en houden rekening met de stijgende kostprijs van radicaal versterkte veiligheidsmaatregelen.

Continental-baas Gordon Bethune zei dat de industrie zich in een crisis zonder voorgaande bevindt en onmiddellijke steun van regering en congres nodig heeft om zich te stabiliseren. Tot nog toe verzorgde Continental Airlines samen met haar filialen meer dan 2.500 vluchten per dag.

United Airlines gaat haar vluchten in de wereld met in totaal ongeveer 20 procent verminderen. United Airlines is de op een na grootste luchtvaartmaatschappij in de wereld. De vermindering van het aantal vluchten is het directe gevolg van de aanslagen in Washington en New York, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Bij de aanslagen waren twee toestellen van United betrokken.

De Amerikaanse KLM-partner Northwest Airlines, de op drie na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, gaat eveneens met ingang van 1 oktober het aantal vluchten met 20 procent verminderen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in