GAZA - Het Israëlische leger heeft zaterdag vanaf het water, het land en vanuit de lucht tegelijkertijd aanvallen uitgevoerd op Palestijnse doelen in de Gazastrook. Er zouden zeven gewonden zijn gevallen.
In de stad Gaza bestookten Israëlische helikopters het hoofdkwartier van de Palestijnse veiligheidsdiensten. De Palestijnse Autoriteit zou de evacuatie van alle openbare gebouwen in de stad hebben gelast.

In Rafah, bij de Egyptische grens, werden Palestijnse stellingen aangevallen met anti-tankraketten. In het vluchtelingenkamp Nusseirat werden de Palestijnen beschoten vanaf Israëlische marineschepen.

Inval in Ramallah
Israëlische troepen, ondersteund door tanks, zijn vannacht al Palestijns autonoom gebied in Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, binnengedrongen. Bij de gevechten zouden drie Palestijnen en twee Israeli's gewond geraakt zijn.

Palestijnse veiligheidsfunctionarissen verklaarden dat er vannacht hevige schietpartijen waren tussen beide partijen. De Israëlische strijdkrachten kwamen Ramallah binnen via het zuiden, gebruikmakende van de belangrijkste verbindingsas tussen Jeruzalem en Ramallah.

Volgens de Palestijnse bronnen zijn de Israëlische troepen opgerukt tot dichtbij de gebouwen van de Palestijnse radio en televisie, de Stem van Palestina.

Bij een schietpartij bij het vluchtelingenkamp Khan Younis in de Gazastrook tussen Palestijnen en Israëlische militairen kwamen twee Palestijnen om het leven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in