WASHINGTON - De Amerikaanse federale recherche heeft twee personen gearresteerd in verband met de aanslagen in de Verenigde Staten. Vrijdag werd een "belangrijke getuige" gearresteerd op de JFK-luchthaven in New York. Vandaag deed de FBI een arrestatie in New Jersey. De Duitse politie doorzocht gisteren twee woningen in de stad Bochum. Daar zou een van de drie Hamburgse verdachten, Ziad Samir Jarrah, een tijdlang verbleven hebben. Het FBI publiceerde vanmorgen een lijst met de namen van 19 kapers.
Ziad Samir Jarrah zou door zijn in Bochum wonende vriendin als vermist opgegeven zijn. Naar verluidt was de man geboekt als passagier van het in Pennsylvania neergestorte vliegtuig. Hij zou afwisselend in Hamburg en Bochum gewoond hebben en is een van de drie 'Hamburgse' verdachten die de Duitse politie eerder al identificeerde.

Volgens de lijst met verdachten die het FBI vanmorgen vrijgaf zou Jarrah aan het stuur gezeten hebben van het toestel dat crashte in Pennsylvania. Alle personen op de lijst zouden te maken gehad hebben met de moslimorganisatie al-Qaïda van de miljardair van Saoedische afkomst Osama bin Laden, via verschillende andere islamitische bewegingen, onder meer de Egyptische Islamitische Jihad.

Het FBI zegt ook over informatie te beschikken waaruit blijkt dat de daders van de aanslagen van dinsdag mogelijk ook Atlanta op het oog hebben gehad als doelwit.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in