Tien Mechelaars zetten Club met voeten op de grond
Foto: belga
Ondanks een rode kaart voor Vrancken na een kwartier beet Club Brugge de tanden stuk op tien Mechelaars. Malinwa begaf niet ondanks een zinderend slotoffensief.
Net als de vorige twee seizoenen heeft Club Brugge niet kunnen winnen Achter de Kazerne. Trainer Adrie Koster verliest voor het eerst en ziet zijn team zo het maximum van de punten verspelen. Malinwa telt nu evenveel punten als Club, dat de positieve lijn van de voorbije weken niet kon doorzetten.

'Ik hou niet van schuiven', kondigde Adrie Koster al aan. En dus liet hij Simaeys verrassend als stofzuiger staan en schoof hij Klukowski naar het centrum van de defensie. Daerden was daardoor weer linksachter. Evenzeer opmerkelijk: Odjidja kwam weer in de ploeg, Geraerts bleef staan. En dus geen Vargas noch Sonck in de basiself. Vooral die laatste had het daar lastig mee: terwijl de rest balletjes tikte hield Sonck een solo-opwarming, en een wel erg rustige. Bij KV Mechelen stonden Buyens en Mununga aan de aftrap. Persoons was geschorst, Abdul-Yakuni Iddi zat op de bank.

Ondanks de afwezigheid van draaischijf Persoons stond Mechelen bij de rust op een 1-0-voorsprong. Ivens profiteerde kort voor de pauze van een scrimmage voor doel en bracht de thuisploeg op voorsprong met een ommehaal.

KV Mechelen stond nochtans al bijna een halfuur met tien. Scheidsrechter Claude Bourdouxhe haalde zich de hoon van het thuispubliek op de hals - 'de ref kan het niet aan!' - door Vrancken terecht uit te sluiten na een gestrekte tackle op Dirar. Wat niet ter verdediging van de ref pleitte was dat hij de Marokkaan in dezelfde minuut geel had moeten geven voor een overtreding op Mununga. Bovendien verkocht Bourdouxhe de protesterende Vrancken een provocerende borstcharge na protest van de Limburger.

Club Brugge kon niet profiteren van de meerderheid: na de uitsluiting besloten alleen Dirar en Simaeys nog op Biebauw. Blauw-zwart was nochtans straf uit de startblokken geschoten met kansen voor Akpala, Blondel en Geraerts in de eerste drie minuten. Nadien verzonk het spel van de Bruggelingen echter in slordigheden. Dat Klukowski steevast elke bal naar voren keilde, deed er weinig goed aan. Malinwa van zijn kant stond goed, maar naast een schot van Nong, voor de lijn weggehaald door Alcaraz, kreeg Stijnen maar een bal te pakken.

Strafschop voor Gorius

Koster greep in en hield Daerden in de kleedkamer. Vargas kwam erin, Simaeys schoof een rij achteruit, Klukowski werd weer linksback. De Venezolaan gaf meteen zijn visitekaartje af. Bij zijn eerste balcontact krulde hij het leer net naast, twee minuten later kopte hij een voorzet van Dirar in de loop van Akpala. De Nigeriaan kopte zijn tweede van het seizoen binnen. Maar lang kon Club niet genieten van het voordeel. Bourdouxhe wees naar de stip na een duwfout van Simaeys op Ivens. Gorius zette de penalty feilloos om. Wat later kopte Destorme op het dak. Mechelen ging iets te nadrukkelijk achterover leunen en Peter Maes haalde dan nog diepe spits Nong naar de krant voor verdedigende middenvelder Van Goethem. Blondel schoot voorlangs, Akpala tikte over. Koster voerde prompt een dubbele wissel uit: middenvelders Blondel en Odjidja mochten gaan douchen, Sonck en Chavez kwamen erin. De zestien van Mechelen werd belegerd maar dichter dan een bal van Akpala tegen de onderkant van de lat kwam Club niet. Aan de overkant knalde Buyens over. Het bleef 2-1.