IJverige politieagente vraagt Bob Dylan om identiteitskaart
Foto: vum
De Amerikaanse muzieklegende Bob Dylan zal zijn wandeling in het Amerikaanse stadje Long Branch, in de staat New Jersey, niet snel vergeten. Een jonge politieagente had de 68-jarige muzikant niet herkend. Toen hij geen identiteitsbewijs kon voorleggen, werd hij een tijdje opgepakt.

'Ik heb hem gevraagd hoe hij heet, en hij zei: Bob Dylan', vertelde de 24-jarige politieagente Kristie Buble aan de Amerikaanse nieuwszender ABC. 'Ik heb lang geleden wel foto’s gezien van Bob Dylan, en voor mij leek hij helemaal niet op Bob Dylan', aldus Buble. 'Wij zien een hoop mensen tijdens onze patrouilles en ik was niet zeker of hij niet uit een van onze ziekenhuizen kwam of zo'.

De wereldbekende muzikant was op die bewuste dag eind juli op stap zonder zijn entourage in een achtergestelde buurt in het Amerikaanse stadje. De regen viel met bakken uit de lucht terwijl Dylan rondkeek naar huizen die te koop werden aangeboden. Een buurtbewoner vond de 'excentriek ogende oude man' nogal verdacht en verwittigde de politie.

'Dylan droeg een zwarte joggingbroek, die in zwarte rubberlaarzen stak. Hij had twee regenmantels boven elkaar aan en zijn kap was ver over zijn gezicht getrokken', vertelde de politieagente. 'Ik zei hem: ’Okay Bob, wat doe je in Long Branch?’ Toen hij mij zei dat hij met Willie Nelson en John Mellencamp aan het touren was door de VS, vond ik de zaak helemaal komisch'.

De agente vroeg dan naar een identiteitsbewijs, maar dat had Dylan niet op zak. 'Okay Bob, waarom rij je niet met mij mee met de patrouillewagen. We gaan naar je hotel om de zaak uit te klaren', stelde de agente voor. Dylan stapte in de wagen, maar vroeg of hij later weer op dezelfde plaats afgezet kon worden.

Pas toen de politieagente de grote tourbus voor het hotel zag staan, werd het haar langzaam duidelijk dat de verwarde, kletsnatte man naast haar, wel eens echt Bob Dylan zou kunnen zijn. Voor de zekerheid bekeek ze toch nog eens zijn identiteitsbewijs. Om daarna hoffelijk afscheid te nemen.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig