Na het kindje met de scheve tandjes en de vooraf opgenomen beelden, brengt een nieuwe onthulling de organisatie in diskrediet: de 200 vrouwelijke gidsen die tijdens de ceremonie voor de delegaties liepen, werden naakt 'gekeurd'.
Om als olympische gids te mogen deelnemen aan de openingsceremonie van de Spelen moesten duizenden meisjes tijdens de selectie zonder kleren voor een jury verschijnen. Dat schrijft de krant The Beijing News.

Met een liniaal werden hun maten opgenomen. Vooral de breedte van de schouders, de lengte en de omtrek van de taille waren van belang.

De meisjes moesten minstens 1,66 meter groot zijn, een lief gezichtje hebben en energie uitstralen.

De 400 cheerleaders in het stadion moesten dan weer op glimlachtraining.

Voor een dansnummer van drie minuten met een paraplu en een perfecte glimlach werd een halfjaar getraind, van 6u tot 20u, zo vertelde een van de betrokkenen.

Er lekte nog een ander saillant detail over de openingsceremonie uit. De 900 soldaten die in het centrum van het stadion onder de structuur stonden waarop het immense perkament ontrold werd, droegen pampers omdat er geen toiletpauze voorzien was tijdens het spektakel dat drie uur duurde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig