Christian Bale extreem vermagerd voor filmrol
Foto: daily mail
Christian Bale loopt er tegenwoordig angstaanjagend mager bij. De acteur viel in een mum van tijd verschillende kilo's af voor een filmrol. In 'The Fighter' kruipt hij in de huid van Dicky Ecklund, een drugsverslaafde ex-bokser.

Om zich voor te bereiden voor de film volgde 35-jarige Bale een speciaal dieet en hij startte met bokslessen. 'Ik moest heel wat gewicht verliezen, want mijn personage was een lichtgewicht', verklaart de Britse acteur. 'Er bestaat niets beter dan boksen om in vorm te geraken.'

Het is niet de eerste keer dat Bale aanzienlijk vermagert voor om een personage op een waarheidsgetrouwe manier neer te zetten in een film. In 2004 speelde de acteur 25 kilo kwijt toen hij in 'The Machinist' de rol vertolkte van Trevor Reznik, een man die leed aan slapeloosheid. Om af te vallen, greep Bale naar drastische maatregelen: hij sliep nog amper en leefde op een dieet van koffie en appels.

Amper zes weken nadat de opnames voor 'The Machinist' erop zaten, stond Bale al op de set van 'Batman Begins'. Hij propte zich vol met pizza en roomijs om opnieuw aan te komen.