Bij een zwaar verkeersongeval op de E411 in Overijse zijn woensdagnamiddag drie mensen om het leven gekomen. Eén persoon raakte zwaargewond, drie anderen zouden lichtgewond zijn. Dat meldt de brandweer van Overijse.
Rond 21u15 waren alle betrokken voertuigen getakeld.Van zodra de brandweer het wegdek heeft schoongemaakt, wordt de snelweg weer opengesteld.

Door het ongeval is de snelweg in de richting van Brussel volledig versperd. Het verkeer moet omrijden via Bièrges of Corroy-le-Grand, meldt de federale wegpolitie.

Kort voor 17.00 uur ging een bestelwagen die in de richting van Namen reed om een nog onbekende reden door de middenberm en kwam op de rijbaan naar Brussel terecht. Daar botste hij tegen een andere bestelwagen en een kleine personenwagen.

Bij de klap lieten drie mensen het leven. Eén persoon raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Vier anderen kwamen ervan af met lichte verwondingen. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend.

Door het ongeval is de snelweg in de richting van Brussel volledig versperd. De opritten in Rosière, Bièrges en Waver zijn afgesloten en het verkeer moet de snelweg verlaten in Bièrges. Daar kan het de N257 nemen naar Waver, tot aan de kruising met de N4, om daar richting Overijse te rijden.

Een andere mogelijkheid bestaat erin de E411 al in Corroy-le-Grand te verlaten en de N25 te nemen, aldus de federale wegpolitie.

Ook de Brusselse binnenring en op de E411 richting Namen staat een lange file. De verkeershinder zou nog enige tijd kunnen duren omdat het Brusselse parket ter plaatse komt met een verkeersdeskundige.