Britse tiener na 12 dagen gered uit Australische bush
Jamie Neale in het ziekenhuis met zijn vader Foto: reuters
De Britse toerist Jamie Neale is levend teruggevonden nadat hij 12 dagen in de Austalische bush vermist was. Na zijn verdwijning werd er een gigantische zoekoperatie opgezet. Twee wandelaars vonden hem vandaag.
De 19-jarige Neale werd voor het laatst gezien toen hij op 3 juli de jeugdherberg in Katoomba verliet voor een wandeling in de Blue Mountains. Sindsdien heeft hij 13 nachten in vriestemperaturen overleefd. Het is een wonder dat hij het zolang heeft uitgehouden. 'Overleven is heel moeilijk als je nat wordt en dan met vriestemperaturen wordt geconfronteerd', zegt een reddingswerker. Neale had ook bijna geen voedsel mee in zijn rugzak.

De rugzaktoerist zou op eigen kracht zijn weg uit de bush gevonden hebben. Wandelaars kwamen hem toevallig tegen. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis in Katoomba overgevlogen met uitdrogingsverschijnselen.

Ondertussen was zijn vader al naar Australië overgevlogen om te helpen met de zoektocht. 'Ik ga niet naar huis zonder mijn jongen', vertelde hij in de Britse media.

Na zijn trektocht in Australië zou Neale normaal doorgereisd zijn naar Azië.