De Braziliaanse aanvaller Ronaldinho tekent woensdag een contract voor drie jaar bij AC Milan. Dat heeft de Italiaanse club dinsdagavond bekendgemaakt. De club bereikte met FC Barcelona een akkoord over de overgang van de international.
'AC Milan en Barcelona hebben een principeakkoord bereikt over de transfer van Ronaldinho. De speler komt morgen naar Milaan om een medische keuring te ondergaan en een contract tot 30 juni 2011 te tekenen', klinkt het in een communiqué.

De 28-jarige Ronaldinho spendeerde vijf jaar in Nou Camp en won er twee titels, twee supercups en een keer de Champions League. Hij werd in die periode ook twee keer verkozen tot wereldvoetballer van het jaar en won de prestigieuze Ballon d'Or.

Milan gaf geen financiële details vrij, maar volgens verschillende mediabronnen betaalde Milan rond de 21 miljoen euro voor de Braziliaanse sterspeler. Veel minder dus dan het bod van 32 miljoen euro die Manchester City op tafel zou gelegd hebben.

'De speler gaat nu waar hij wilde naartoe gaan,' aldus Barcelona's sportdirecteur Txiki Begiristain. 'Hij wilde spelen voor AC Milan.'

Relletje

Ronaldinho zal in Milan mogelijk al meteen tegenwind krijgen in verband met zijn wens om Brazilië op de Olympische Spelen in peking te vertegenwoordigen. Barcelona weigerde hem eerder al vrij te geven en AC Milan deed hetzelfde met Ricardo Kaka.

Nieuwe gezichten

AC Milan verzekerde zich voor volgend seizoen, naast Ronaldinho, al van de diensten van Mathieu Flamini, Gianluca Zambrotta, Marco Borriello, Christian Abbiati en Luca Antonini.