Lijst Dedecker (LDD) stelt vast dat premier Yves Leterme mislukt is in zijn opdracht. 'Ze hebben nu alles uitgeprobeerd, met Reynders als informateur, Verhofstadt als depannagepremier, en Leterme die nu zelfs in derde zittijd is gebuisd. Daarom moet de bevolking zich nu over al dit geknoei kunnen uitspreken', zegt voorzitter Jean-Marie Dedecker.
De splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, een ingrijpende staatshervorming, een krachtige aanpak van het asielbeleid, een stevige lastenverlaging voor de mensen die werken, fiscale autonomie voor de gewesten, het zijn zoveel dossiers waarin geen stap vooruit is gezet. Zo luidt de analyse van LDD.

'Yves Leterme heeft in het afgelopen jaar bewezen dat hij geen enkele van zijn beloften kan waarmaken', aldus voorzitter Dedecker.

Voor LDD is het duidelijk dat de kiezer met nieuwe kennis van zaken naar de stembus kan gaan. 'De Vlamingen weten nu beter dan ooit hoe verstard de Franstalige Belgen denken over de toekomst van het land, en hoe de sociaal-economische vooruitgang van Vlaanderen door het Belgische establishment systematisch wordt tegengewerkt. Maar ook de Vlaamse meerderheidspartijen hebben tekortgeschoten.'

'Met België als het kan, zonder Franstaligen als het moet'

Jean-Marie Dedecker roept Yves Leterme op om vijf minuten politieke moed te tonen en meteen nieuwe verkiezingen te laten uitschrijven. 'De Vlaamse bevolking is aan het verarmen, en Open VLD en CD&V laten dit gebeuren, ook al liggen de oplossingen voor de hand. De Vlamingen moeten zich nu kunnen uitspreken over het beleid dat ze willen, met België als het kan, zonder Franstaligen als het moet', aldus de LDD-voorzitter.