BRUSSEL - De Brusselse politie heeft op 18 juni een wagen geflitst die op de Van Praetlaan aan 152 kilometer per uur reed. De snelheid is daar beperkt tot 70 kilometer per uur.
Het was niet de enige snelheidsduivel, de Brusselse agenten betrapten ook bestuurders die 149 kilometer per uur reden in de Wettunnel en aan 130 kilometer per uur op de Vuurkruisenlaan, respectievelijk 79 en 80 kilometer per uur te snel, meldt de Brusselse lokale politie.

Naast de drie snelheidsduivels flitsten de agenten ook nog bestuurders die aan 128, 125 en 120 kilometer per uur over de Vilvoordelaan, de Groendreef en de Houba de Strooperlaan reden, waar de snelheid beperkt is tot 50 kilometer per uur.

In totaal stelde de mobiele RADAR-dienst van de Brusselse politie in de loop van de maanden april, mei en juni niet minder dan 5.390 snelheidsovertredingen vast, en dat op een totaal van 57.994 gecontroleerde wagens.

De vaste camera’s controleerden dan weer 2.145.891 wagens en betrapten 1.662 bestuurders die te snel of door een rood verkeerslicht reden. 58 bestuurders mochten hun rijbewijs ter plekke inleveren.

De RADAR-dienst voerde ook verschillende controleoperaties uit. Daarbij stelden ze 113 processen-verbaal op voor technische inbreuken, rijden zonder verzekering, zonder inschrijvingsbewijs of zonder rijbewijs. Acht voertuigen waren te zwaar geladen, dertien bromfietsen bleken niet in orde en één bestuurder bleek gedronken te hebben.