Man betaalt Electrabel met 215 kilogram eurocentjes
Foto: photo news
Patrick Janssen uit Wilrijk gaat vrijdag zijn factuur van Electrabel betalen in eurocentjes. Hij zal de 931,02 euro met kruiwagens naar de zetel van de energieleverancier brengen om te protesteren tegen de hoge energiefacturen.
De euromuntjes, in totaal zo'n 215 kilogram, worden met kruiwagens van Wilrijk naar de zetel van Electrabel op de Mechelsesteenweg in Antwerpen gereden.

Met de actie kanaliseert Patrick Janssen naar eigen zeggen zijn verontwaardiging en boosheid over de stijgende energieprijzen. Hij wil ook de aandacht van grote bedrijven vragen voor de situatie van mensen die moeite hebben om hun facturen nog te betalen.

Volgens Janssen betekent zijn initiatief een grote steun voor gezinnen die de touwtjes amper aan elkaar kunnen knopen. 'Tegenwoordig worden bijna alle prijzen van basisproducten eenzijdig door de leveranciers verhoogd. Zij gaan er van uit dat ’de klant’ hen bijna woekerprijzen zonder probleem kan betalen. Niet dus', verklaart hij.

De tocht, die hij samen met wat vrienden onderneemt, begint aanstaande vrijdag om 13.00 uur en eindigt een uur later bij Electrabel.