Leterme haalt hoofdpunten buitenlands nieuws
Ook op CNN komt het ontslag van Leterme aan bod. Foto: cnn
Niet alleen in de Vlaamse en Franstalige pers is het ontslag van Leterme groot nieuws. ook in het buitenland weten ze dat het land in een crisis beland is.
CNN plaatst het ontslag van de premier helemaal bovenaan op zijn website. Belgian premier offers resignation voerde vanmorgen de lijst van top stories aan, en stond ook in de top-tien van meestgelezen artikels op de site.

De Amerikaanse nieuwszender schetst in één moeite de historische achtergrond van de communautaire geschillen.
Lees het artikel

Ook op BBC krijgt Leterme een prominente plaats toebedeeld. Een gelijkaardige titel als op CNN: Belgiam PM offers his resignation klinkt het daar.

De Britse openbare omroep legt de nadruk op de diepe kloof die er gaapt tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van het land.
Lees het artikel

Bij onze noorderburen van het NRC is de crisis in de Belgische politiek ook het thema bij uitstek. Leterme biedt ontslag regering aan koppen ze droogweg.

Maar enkele kliks verder zijn ook analyses over 'de steeds absurder wordende Belgische crisis' en een reconstructie van de impasse te vinden.
Lees het hier

Iets minder prominent wordt de kwestie in de Duitse krant Die Welt behandeld. Belgische regierung steht vor dem Aus schrijven zij.
Lees het artikel

Le Figaro kopt Le premier ministre belge présente sa démission'. De Franse krant beschrijft uitgebreid hoe de crisis tot een hoogtepunt kwam.
Lees het artikel