BRUSSEL - Er volgt geen akkoord over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor 2005 en 2006 in de banksector. Dat zegt Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Vereniging van Banken (BVB). Dat betekent dat de geplande koopkrachtverhogingen er niet komen.
Vandaag verstreek de deadline die de BVB had gesteld. Er lag een voorontwerp van akkoord op tafel. Indien het akkoord niet voor 15 juli werd ondertekend, zou het niet meer op tafel liggen ter ondertekenening en zou de CAO niet in werking treden. De socialistische en liberale bonden ondertekenden niet, met als gevolg dat de BVB het ontwerp intrekt.

Het ontwerp sprak onder meer van een verhoging van de barema’s met 18 euro, de geleidelijke afschaffing van de kleinere B-barema’s en premies (2x200 euro) voor wie boven de barema’s zit. De LBC en de CNE tekenden wel, net als de BVB.

Vermaerke wijst erop dat het overleg al moeizaam verliep en dat wat op tafel lag, ,,het maximaal haalbare'' was. ,,We zullen zien wat er nu gebeurt'', aldus nog Vermaerke.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in