BRUSSEL - ,,LifeTV'' is de naam van het nieuwe Vlaamse tv-station. De zender wil ,,een sociaal-maatschappelijke rol spelen'', zeggen initiatiefnemers Wim Weetjens en Stefan Ackermans. Ze hopen begin 2006 op de kabel te starten.
,,De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het concreet uitwerken van onze televisieplannen. Zowel het inhoudelijke concept als het businessplan zijn uitgebreid getoetst aan de markt en de respons is positief. Het was van bij het begin duidelijk dat we anders wilden zijn en niet zomaar het zoveelste tv-station in de rij wilden opzetten'', zegt Stefan Ackermans.

LifeTV wil een sociaal-maatschappelijke rol spelen door een antwoord te bieden op de vele vragen die leven in de maatschappij, zegt Wim Weetjens. ,,Het wordt een interactief televisiestation waarbij kijkers rechtstreeks vragen kunnen stellen aan een specialist in de studio. Autoriteiten zullen in verschillende programma’s over uiteenlopende thema’s, gaande van gezondheid over psychologie tot huisdieren en lifestyle, een antwoord geven op alle vragen van kijkers. Die kunnen vragen stellen via telefoon, e-mail, sms en binnenkort ook via het televisieklavier'', zegt Weetjens.

Vaste afspraken met de advocaat

De nieuwe zender zal de kijker direct betrekken bij specifieke onderwerpen die in de diverse programma’s aangeboden worden. LifeTV programmeert hoofdzakelijk in horizontale programmablokken. ,,Zo is de kijker meteen wegwijs in de programmatie, en worden vaste afspraken mogelijk met bijvoorbeeld de advocaat, de dierenarts of de psycholoog op televisie'' legt Ackermans uit. Onder voorbehoud van goedkeuring van de naam door het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) start het nieuwe televisiestation begin 2006 op de Vlaamse kabel. Het VCM heeft een erkenning als particuliere tv-omroep voor negen jaar toegekend aan ServiceTV Broadcasting Company NV, de exploitatievennootschap van LifeTV. Ackermans en Weetjens voeren momenteel onderhandelingen met investeerders. Meer details willen ze hierover nog niet kwijt.