Dick Advocaat bondscoach Emiraten
Dick Advocaat. Foto: wfa
BRUSSEL - De Nederlander Dick Advocaat gaat aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), zo meldt de krant Khaleej Times vandaag. Volgens een communiqué van de Voetbalbond van de VAE treedt de 57-jarige Hagenaar onmiddellijk in dienst bij de Golfstaat, waar hij een verbintenis voor twee seizoenen ondertekende.
Dick Advocaat volgt bij de VAE zijn landgenoot Aad de Mos op. De ex-trainer van KV Mechelen en RSC Anderlecht werd er in mei de laan uitgestuurd na een mislukte WK-kwalificatiecampagne.

Advocaat is ex-bondscoach van Nederland. Hij leidde onze noorderburen vorig jaar nog naar de halve finales van het EK in Portugal. Ook tussen 1992 en 1994 had hij Oranje onder zijn hoede. Toen strandde de ploeg in de kwartfinales van het WK in de Verenigde Staten.

Het afgelopen seizoen trainde Dick Advocaat het Duitse Borussia Mönchengladbach. In april stapte hij op bij de Bundesligaclub. Eerder coachte Advocaat ook al PSV Eindhoven (1995-1998) en de Glasgow Rangers (1998-2002).