Huilende Blokken-peuters vallen in de prijzen
NEW YORK - De VRT mag ze dan wel geweigerd hebben, maar de veelbesproken trailers voor het spelprogamma Blokken zijn ondertussen wel in de prijzen gevallen. Op een festival in New York sleepten ze de zilveren World Promax Award in de wacht.
De spots werden gemaakt door het productiehuis deMENSEN. In de drie filmpjes zie je peuters die braaf aan het spelen zijn met een stel blokken. Plots worden die blokjes ruw weggegrist. De geschrokken kinderen kijken even angstig om zich heen — de onderlipjes beginnen al te trillen — en zetten het dan op een hartverscheurend huilen. ‘’t is geen leven zonder Blokken’, meldt de tekst die in beeld schuift droogjes.

Best wel grappig, dacht de jury van de het prestigieuze Promax/BDA-festival in New York. Het peuterleed van deMENSEN was dan ook meteen goed voor de zilveren award. Promax (marketing) en BDA (design) zijn twee topprijzen in televisieland.

Maar, award of niet, de spotjes haalden het scherm dus niet. Ze werden te hard en confronterend bevonden voor een familieprogramma als Blokken.

De spots werden gedraaid in de crèche van de VRT. De drie peuters, Florentin, Louis en Noha, zijn kinderen van televisiemakers. deMENSEN laat weten dat de Chinese vrijwilligers na de opnames meteen hun blokken terugkregen, ‘met een dikke knuffel erbovenop’. Dan lijkt het al een pak minder erg, niet?

Bekijk de filmpjes

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig