LONDEN - Voor het eerst in de tennisgeschiedenis, hebben vrouwen meer prijzengeld in de wacht gesleept dan de mannen. Dat meldt de Britse krant Sunday Times.
In de eerste zes maanden van dit jaar zijn het de vrouwen die met de meeste dollars zijn gaan lopen. En kenners voorspellen dat over een half jaar de tennissport geschiedenis zal maken als de eerste belangrijke sporttak waarin vrouwen het meeste geld verdienen.

Kim Clijsters en Justine Henin bezetten de eerste twee plaatsen de lijst van meest verdienende tennissers. Met respectievelijk 1.406.315 euro en 1.294.640 euro in een half jaar, laten zij Serena Williams achter zich, die zo'n 42.247 euro minder in de wacht kon slepen.

Bij de mannen verdiende Roland Garros-winnaar Juan Carlos Ferrero het meeste. Zijn totale inkomsten tot dusver bedragen echter 'slechts' 1.244.409 euro, minder dus dan Justine Henin op haar bankrekening kon schrijven.

Voor alle duidelijkheid: onder 'inkomsten' wordt hier alleen het prijzengeld verstaan. Want nevenactiviteiten zoals sponsoring en reclamewerk, zijn buiten beschouwing gelaten. En als je weet dat Anna Kournikova aan die bezigheden per jaar bijna 14 miljoen pond euro overhoudt, zonder dat ze ooit een tornooi heeft gewonnen, is het duidelijk dat de kassa ook buiten de witte lijnen kan rammelen - zeker voor aantrekkelijke vrouwen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig