Cipollini start niet meer in Giro
FROSINONE - De Italiaanse sprinter Mario Cipollini (Domina Vacanze) is zaterdag niet meer aan de start verschenen van de zevende etappe in de Ronde van Italië. De wereldkampioen van 2002 ondervindt teveel last van zijn val van woensdag.
"Super Mario" ging toen in de sprint onderuit. Cipollini werd veertien maal gehecht aan de linkerknie en het rechterbeen. Hij verloor de voorbije dagen veel tijd en kon zich niet meer mengen in de sprintdebatten.

Voor de 37-jarige publiekslieveling is het de eerste keer in 15 jaar dat hij de Giro verlaat zonder een ritzege. Sinds 1989 stond hij in de Giro maar liefst 42 maal op het hoogste schavot. Een record.

Vorig jaar moest Cipollini zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot Alessandro Petacchi, die zes maal won. Toch mocht Cipo zelf ook nog tweemaal met de bloemen zwaaien, voor hij in de 11e etappe huiswaarts keerde, ook al na een val.

"Ik kon onmogelijk nog verder rijden. Ik krijg met moeite de trappers rond", vertelde de Toscaan zaterdag in Frosinone, waar de zevende rit van start ging. "Ik heb ook genoeg van de kritiek. Het is beter dat ik nu stop". De ploeg van Mario Cipollini heeft van de organisatoren van de Tour de France een wildcard gekregen. Het is al van 1999 geleden dat de sprinter daar nog eens aan de start kwam.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig