15 gewonden bij Israëlische raketaanvallen
Foto: epa
GAZA - Twee Israëlische gevechthelikopters hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag aanvallen uitgevoerd op Palestijnse doelen in Gaza. De aanvallen waren gericht op een topman van de Islamitische Jihad, maar die is niet getroffen. Ook zaterdag voerde Israël verschillende raids uit.
Een helikopter vuurde twee raketten af op de woning van Jihadleider Mohammed el-Hindi in de wijk Nasser. El-Hindi raakte niet gewond, maar er vielen wel minstens tien andere gewonden.

Eerder in de nacht voerde een andere gevechtshelikopter een aanval uit op een gebouw in de wijk el-Rimal in dezelfde stad. Er werden drie raketten afgevuurd, die vijf personen verwondden en het gebouw volledig verwoestten. Het gebouw van drie etages werd regelmatig door el-Hindi bezocht, maar hij was op het moment van de aanval niet ter plaatse.

Sinds maandag kwamen dertien Israëlische soldaten om het leven bij een hinderlaag en gevechten in de Gazastrook. Jihad eiste twee van die aanslagen op.

Zaterdag herdenken de Palestijnen de "nakba", de nederlaag die ze leden met de creatie van de staat Israël in 1948. In de bezette gebieden worden manifestaties verwacht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig