Ahidar mobiliseert allochtone gemeenschap na mp3-moord
Foto: vum
BRUSSEL - Fouad Ahidar, Brussels volksvertegenwoordiger voor SP.A-Spirit, vraagt de allochtone gemeenschap om mee te helpen zoeken naar de daders van de roofmoord in het Centraal Station van Brussel. Hij plant ook een optocht tegen zinloos geweld.
,,Iedereen moet meehelpen, zowel de allochtone als de autochtone gemeenschap, om de criminelen terug te vinden en aan de politie uit te leveren'', zei Ahidar zaterdagmorgen op de VRT-radio.

Racisme

In een interview met de krant De Morgen stelt hij dat er mogelijk racisme in het spel is. ,,Ik probeer al een tijdje aan te kaarten dat steeds meer criminele Marokkaanse of Turkse jongeren slachtoffers uitkiezen die er als ongelovigen uitzien. Vorige maand was het een Nigeriaanse jongen en nu een Belgische'', aldus Ahidar. ,,We moeten racisme bestrijden in al zijn facetten, of dat nu van de allochtone of de autochtone gemeenschap is'', luidt het.

Faoud Ahidar is van plan de optocht op woensdag 19 april te houden, maar de datum staat nog niet helemaal vast. De oproep om mee te stappen, is in de eerste plaats tot allochtonen gericht, maar de politicus benadrukt dat iedereen vrij is om deel te nemen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig