Meer inlichtingen op 1207
BRUSSEL - De inlichtingendienst van Belgacom breidt haar informatieaanbod uit. Volgens Belgacom moet inlichtingendienst 1207 de telefonische versie van een portaalsite op het internet worden.
Naast het opzoeken van iemands telefoonnummer kan je voortaan ook op het nummer terecht met een hele reeks praktische vragen. Zo kan je vragen waar en wanneer een bepaalde film loopt, wat de openingsuren van een tentoonstelling zijn, waar zich de dichtstbijzijnde geldautomaat bevindt, enz... Ook het opvragen van de voetbaluitslagen, het weerbericht, trein- en vluchtinformatie en dergelijke wordt mogelijk.

Volgens Belgacom komt het met de dienstuitbreiding tegemoet aan de wens van de klanten. Steeds vaker stellen bellers namelijk praktische vragen die verder gaan dan het opvragen van een telefoonnummer.

1,12 euro per oproep

Nu kan de klant naar 1207 bellen en zijn vraag stellen aan de operator. Die deelt hem ,,binnen enkele seconden'' de gevraagde informatie mee. De operator kan daarvoor een beroep doen op uitgebreide gegegevensbank. Een oproep geeft recht op twee opzoekingen en kost afhankelijk van het netwerk 1,12 euro of meer.

Op de Belgacom-inlichtingendienst werken zo’n 520 operatoren, verspreid over tien call centers. De dienst is 24 op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar, zowel vanop vaste als mobiele toestellen. De dienst verwerkt zo’n 40 miljoen oproepen per jaar. Dat zijn er 145.000 per dag.