BRUSSEL - De nieuwe regering in Congo "zal Belgische steun krijgen afhankelijk van haar beleidsplannen". Dat heeft vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel, zondag verklaard in een mededeling. "De verandering kadert in het proces waarop gehoopt werd door de internationale gemeenschap en België in het bijzonder".
"België wil dat het Congolese volk in vrede kan leven en aan de heropbouw kan verderwerken", aldus Michel. België wacht nu op het nieuwe beleidsprogramma van de Congolese regering dat "verbeteringen zou moeten toelaten op vlak van volksgezondheid, onderwijs, gerecht, lokale administratie en infrastructuur. België volgt de ontwikkelingen in Congo dus met zeer veel interesse".

Nieuwe regering

President Kabila had zaterdag de oude regering de laan uitgestuurd. Meteen werd er ook een nieuwe regering geïnstalleerd. Opmerkelijk daarbij is het ontslag van de vroegere nummer twee van de regering, minister van Binnenlandse Zaken, Gaétan Kakudji. Ook het ontslag van minister van Onderwijs en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Abdoulaye Yerodia Ndombasi, is opvallend.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig