BRUSSEL - Club Brugge bracht opnieuw spanning in de strijd om de titel. Terwijl Anderlecht ook vrijdag met de punten morste en slechts gelijkspeelde tegen Standard, versloeg Club Brugge Beveren met 0-2.
In een genietbare partij kregen Anderlecht en Standard vrijdag kansen om te scoren, maar ze deden dat niet. Anderlecht puurde uit z'n laatste vier wedstrijden slechts drie punten en verkeert duidelijk in de problemen. Club Brugge kon er tot nog toe niet van profiteren, maar deed dat dit weekend wél. Het won met 0-2 in Beveren.

Achter de twee giganten deed Standard op de 29ste speeldag de beste zaak. Het speelde vrijdag gelijk in het Astridpark, terwijl AA Gent verloor bij het bedreigde Harelbeke en Germinal Beerschot onderuit ging in Charleroi.

De zege van Harelbeke was van groot belang in de strijd om het behoud van de West-Vlamingen. Sint-Truiden won immers ook, met 1-0 van Eendracht Aalst, en KV Mechelen en La Louvière pakten een puntje, respectievelijk in Westerlo en op het veld van Antwerp. Daardoor blijft KV Mechelen alleen laatste en wordt La Louvière zeventiende.

 • De Uitslagen

  Anderlecht - Standard 0 - 0  

  Antwerp - La Louviere 1 - 1  

  Sp. Charleroi - G. Beerschot 2 - 1

    Sint-Truiden - Aalst 1 - 0  

  Lierse - Lokeren 1 - 4  

  Harelbeke - AA Gent 2 - 1  

  Racing Genk - Moeskroen 3 - 0

    Westerlo - KV Mechelen 0 - 0  

  Beveren - Club Brugge 0 - 2  

  Voor volledige wedstrijdverslagen verwijzen we u graag door naar Sport 24.
 • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

  Lees gratis ›

  Geen betaalgegevens nodig