COMPIEGNE - Frank Vandenbroucke verschijnt vanmorgen aan de start van de derde Wereldbeker-wedstrijd van het seizoen, Parijs-Roubaix. Het was VDB zelf die de verrassende beslissing nam.
Na een competitiestop van negen maanden maakte het enfant terrible van de wielersport deze week zijn rentree in de Ronde van het Baskenland. Na drie etappes gaf VDB op. De renner uit de Lampre-Daikin-formatie voelt zich evenwel sterk genoeg om deel te nemen aan de 99e editie van de 'helleklassieker'.

'Ik verschijn er aan de start ter vervanging van een zieke ploeggenoot (Marco Serpellini, nvdr). Mijn enige ambitie rijkt niet verder dan deze deelname. Nadien start ik in de Ronde van Lombardije en de Amstel Gold Race. Ik richt me volledig op de Tour de France. Daar wil ik terug op het voorplan treden', aldus VDB.

Twee jaar geleden finishte de 26-jarige VDB als zevende. Een week later won hij op indrukwekkende wijze Luik-Bastenaken-Luik. Een dergelijke vaart zal het zondag niet lopen. 'Frank vertrouwde me vanmorgen toe dat hij zo lang mogelijk zal trachten aan te klampen. Misschien kan hij doorgaan tot aan de tweede bevoorrading. Meer mogen we op dit moment nog niet verwachten', zei Pietro Algeri, de sportdirecteur van Lampre-Daikin in een reactie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig