Actievoerders protesteren naakt tegen zeehondenjacht
Foto: afp
Een honderdtal actievoerders zijn zondag in Madrid uit de kleren gegaan om te protesteren tegen de zeehondenjacht in Canada. De actievoerders gingen naakt op de grond liggen en waren beschilderd met rode verf, alsof ze bebloed waren.

De actie vond plaats op de Puerta del Sol, het centrale plein van de Spaanse hoofdstad, en werd georganiseerd door de dierenrechtenorganisatie Fondation Equanimal. Ze protesteerden tegen de zeehondenjacht in de Saint Lawrencebaai, een baai aan de Atlantische oceaan, en op andere plaatsen langs de Atlantische kust.

'We willen de mensen ervan bewust maken dat de dieren kunnen voelen en lijden zoals wij', zegt Silvia Toval, woordvoerder van de organisatie. 'En we protesteren tegen het bloedbad, waar honderdduizenden zeehonden het slachtoffer van zullen worden en dat gaat beginnen in Canada.'

Op andere plaatsen in de wereld waren er dit weekend gelijkaardige acties. Equanimal zegt dat het ook druk wil uitoefenen op het Europees Parlement. Begin april moet het zich uitspreken over een eventueel verbod op een commercialisering van afgeleide producten van zeehonden in de Europese Unie.

Canada verdedigt de traditionele zeehondenjacht, die al 350 jaar bestaat, en liet afgelopen jaar toe dat er 275.000 zeehonden werden gedood. Dat is bijna een derde van alle zeehonden die wereldwijd ieder jaar worden gedood.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in