Europees commissaris voor de informatiemaatschappij, Viviane Reding, maakt zich zorgen over de overname van Scarlet door Belgacom. Hoewel de Europese Commissie meestal niet reageert op handelingen van individuele bedrijven, acht ze de situatie ernstig genoeg om dat nu wel te doen. Dat meldt het vakblad IT Professional.
'Vanuit een regelgevend perspectief wijzen we toch met bezorgdheid op de gevolgen die deze ontwikkeling kan hebben op de concurrentie op de Belgische breedbandmarkt,' zegt Martin Selmayr, woordvoerder van Viviane Reding, aan IT Professional.

In zijn reactie beklemtoont Selmayr hoe tevreden de Europese Commissie was met de beslissing van het BIPT om Belgacom te classificeren als een dominante speler op de breedbandmarkt, in januari. Hij stelt nogmaals dat de Commissie de beslissing van het BIPT ondersteunt om de nodige regulatie op te leggen om de concurrentie te garanderen.

De bevoegdheid om te reguleren ligt in ons land bij het BIPT, klinkt het, maar toch wordt er druk gecommuniceerd tussen Europa en de telecomwaakhond. 'De commissie staat nauw in contact met het BIPT om te onderzoeken welke impact deze nieuwe ontwikkeling kan hebben op de regulerende maatregelen die nu gelden op de Belgische markt,' besluit Selmayr.