SANKT-ANTON - De Amerikaan Bode Miller was zondag met voorsprong de beste in de wereldbekerslalom voor mannen in het Oostenrijkse Sankt-Anton. hij versloeg de Fin Kalle Palander en de Oostenrijker Mario Matt.

Een tijd van 1:34.60 was voldoende voor de Amerikaan om zijn eerste slalomzege dit seizoen te pakken, en zijn vijfde wereldbekerzege van de winter. Palander finishte op 95 honderdsten, Matt, die na de eerste manche nog 18e was, op 1.09.

De Oostenrijker Benjamin Raich, die bij winst of een tweede plaats de koppositie in de wereldbeker van zijn landgenoot Hermann Maier kon heroveren, werd gediskwalificeerd omdat hij in de eerste manche een poortje miste. In het algemeen klassement ziet Raich Miller nu tot op één punt naderen. De Amerikaan kwam ook terug tot op 70 punten van Maier, die zondag niet deelnam, met nog zes wedstrijden te gaan dit seizoen.

De Oostenrijker Rainer Schoenfelder, die beslag legde op de vierde stek, behield zijn leidersplaats in de wereldbeker van de slalom met 50 punten voorsprong op Palander.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in