De nieuwe brug over de autosnelweg E19 en de hogesnelheidslijn (HSL) in Meer - Hoogstraten is eerder klaar dan verwacht. Volgens de plannen zouden de werken tot morgenochtend duren, maar als alles loopt zoals het moet, zal de brug vannamiddag al klaar zijn en zal de E19 tussen 17.00 en 18.00 uur weer open zijn voor het verkeer, aldus de woordvoerder van de NMBS, Paul Van Aelst.

De werkzaamheden gingen vrijdagavond van start. De E19 werd volledig afgesloten en het autoverkeer werd afgeleid naar de parallelwegen naast de E19. In het weekeinde werden twee brugbalken van elk 1.000 ton 300 meter over de E19 naar hun bestemming gerold. Daar werden ze op drie vooraf gebouwde steunpunten gelegd. Zaterdag is men dan begonnen met brugplaten op de twee balken te leggen. De nieuwe betonbrug is 88 meter lang en kost 2,3 miljoen euro.

De nieuwe brug is nodig omdat naast de E19 de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en de Nederlandse grens wordt aangelegd. Ze kadert ook in het project om in Meer de E19 veertig meter op te schuiven over een afstand van twee kilometer. Hierdoor worden onteigingen op de transportzone vermeden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in