ISTANBUL - De Turks-Cypriotische leider Rauf Denktash zal alles in het werk stellen om een einde te maken aan de scheiding van het eiland Cyprus. ,,We geloven dat we een resultaat kunnen bereiken indien beide kanten bewijzen dat ze van goede wil zijn'', verklaarde hij vandaag in Istanbul aan de pers. Hij deed die belofte naar aanleiding van de hervatting van de onderhandelingen tussen de Turkse en Griekse gemeenschap, op 19 februari.

Denktash was op terugreis naar Noord-Cyprus, nadat hij in New York had deelgenomen aan gesprekken met secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties en de Grieks-Cypriotische president Tassos Papadopoulos. Beide leiders kwamen overeen de onderhandelingen te hervatten met het oog op een hereniging van het eiland vóór 1 mei, de dag waarop Cyprus toetreedt tot de Europese Unie.

,,We hebben besloten dat we met goede wil kunnen werken en hebben dat gegarandeerd. We gaan in die geest werken en zullen tevreden zijn als we een positief resultaat bereiken'', luidde het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in