Van Den Driessche 'gedegouteerd' door kritiek
Foto: rr
CD&V-Senator Pol Van Den Driessche is 'verontwaardigd, gedegouteerd en triest' door de reacties op zijn collega Els Schelfhout, die het zieke Congolese jongetje Emile met een humanitair visum naar België bracht voor verzorging en het kindje wil adopteren.
Tijdens de plenaire zitting donderdag deelde hij suikerbonen uit. Van Den Driessche werd door Schelfhout gevraagd peter te zijn van Emile.

De senator wijst erop dat Emile aan een ernstige ziekte lijdt die niet adequaat kan worden behandeld in zijn geboorteland.

Schelfhout is vandaag voogd van Emile. Zij zal naderhand proberen het kind te adopteren en dient daartoe een verzoek in bij de jeugdrechtbank.

'Ik begrijp zeer goed dat te veel kandidaat-adoptie-ouders al veel te lang moeten wachten op de vervulling van hun droom. En dat ze dit feit aangrijpen om hun onrust en woede uit te schreeuwen. Maar bij Emile gaat het vandaag niet om een adoptie, wel om de verlening van medische hulp aan een kindje dat anders gewis sterft op jeugdige leeftijd', aldus Van Den Driessche.

De senator hoopt nog dat de voorstellen die in het Vlaams parlement klaar liggen om de adoptietermijnen in te korten en sneller tot beslissingen te komen, snel worden goedgekeurd en uitgevoerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig