'Slumdog millionaire' van Danny Boyle en 'The curious case of Benjamin Button' van David Fincher hebben elk elf nominaties in de wacht gesleept voor de British Academy of Film and Television Arts (Bafta’s), de Britse versie van de Oscars.
'The Dark Knight' kreeg negen nominaties, waaronder een voor de vorig jaar overleden Heath Ledger, en 'Changeling' van Clint Eastwood kreeg er acht.

Kate Winslet maakt tweemaal kans op een Bafta voor beste actrice. De Britse is genomineerd voor haar hoofdrollen in zowel 'The reader' als 'Revolutionary road'.

Winslet werd zondag al beloond met een Golden Globe voor haar rol in 'Revolutionary road'. Ze neemt het in de categorie van beste actrice op tegen Meryl Streep ('Doubt'), Angelina Jolie ('Changeling'), Kristin Scott Thomas ('Il y a longtemps que je t’aime').

Voor de categorie beste acteur zijn Brad Pitt ('The curious case of Benjamin Button'), Frank Langella ('Frost/Nixon'), Sean Penn ('Milk'), Mickey Rourke ('The wrestler') en Dev Patel ('Slumdog millionaire') genomineerd.

BBC-presentator Jonathan Ross presenteert de uitreiking van de Bafta’s, die op 8 februari plaatsvindt in de Royal Opera House in Londen. Ross werd eind oktober geschorst na een uit de hand gelopen grap BBC Radio 2. Hij keert volgende week na een schorsing van drie maanden terug bij de BBC met zijn talkshow 'Friday night with Jonathan Ross'.