BRUSSEL - De VRT herschikt zijn organisatie en directiecollege. De raad van bestuur van de openbare omroep heeft maandag het nieuwe organisatiemodel goedgekeurd en het nieuwe directiecollege samengesteld. De directies Radio en TV worden opgeheven. Het nieuwe organisatiemodel is opgebouwd rond marktstrategie, merkontwikkeling en netprofilering, productie en facilitaire dienstverlening en uitzendoperaties.
De verschillende directies van dit procesmodel worden ondersteund door centrale diensten als Technologie & Innovatie, Human Resources, Financiën, Communicatie en Juridische Zaken.

Het directiecollege van de VRT is voortaan samengesteld uit gedelegeerd bestuurder Piet Van Roe, Mark Coenen als directeur Marktstrategie, Leo Hellemans als directeur Productie, Jan Cuypers als directeur Facilitaire diensten, Wim Vanseveren als directeur Media, Marcel Meys als directeur HR, Harry Sorgeloos als directeur Technologie & Innovatie en Willy Wijnants als directeur Financiën.

De doelstellingen die de raad van bestuur maandag formuleerde voor de VRT zijn het realiseren van een crossmediaal en multimediaal aanbod, het versterken van de prioritaire VRT-domeinen (informatie, cultuur, sport, Vlaamse identiteit, kennis en wetenschap en ontspanning) met behoud van een zo breed mogelijk bereik, de VRT-middelen efficiënt gebruiken en het talent van de VRT-medewerkers beter ontwikkelen en ondersteunen.