LAGOS - Berti Vogts is de nieuwe bondscoach van de Nigeriaanse nationale voetbalploeg. Dat maakte de voorzitter van de Nigeriaanse bond (NFA), Sani Lulu, maandag bekend.
De 60-jarige gewezen international en bondscoach van de Mannschaft tekende zijn contract als sportieve baas van de ’Super Eagles’ na een vergadering in Londen, zo bevestigde Lulu. Op het einde van de maand volgt de officiële voorstelling in Nigeria. Meer details zijn voorlopig niet bekend.

Volgens Lulu is Vogts de geknipte man voor de job omdat hij ,,eerlijk en vastberaden is en gelooft in de toekomst van het Nigeriaanse voetbal." De kwalificatie voor de Afrika Cup van 2008 in Ghana wordt de eerste opdracht voor Vogts. Daarna wacht de race naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Nigeria greep vorig jaar maar nipt naast een ticket voor het WK in Duitsland en wil er over drie jaar absoluut bij zijn.

Als assistent krijgt Vogts waarschijnlijk gewezen international Austin Equavoen naast zich. Die had sinds 2005 de sportieve leiding in handen. Vogts wordt de eerste buitenlandse trainer van Nigeria sinds de Nederlander Jo Bonfrère, die in april 2001 opstapte.