Doden door sneeuwstorm in VS
Foto: ap
OKLAHOMA CITY - Een sneeuw- en ijzelstorm die de afgelopen dagen over de Verenigde Staten is getrokken, heeft aan zeker 21 mensen het leven gekost en op veel plaatsen de elektriciteit doen uitvallen. Zondag zaten nog honderdduizenden huishoudens zonder stroom.

De meeste doden - twaalf in Oklahoma , zes in Missouri, twee in Texas en een in New York - vielen bij verkeersongelukken tengevolge van gladheid.

Gouverneur Matt Blunt van Missouri zei dat de storm in drie golven over het land was geraasd en dat zijn staat door de laatste golf was getroffen. Driehonderdduizend huishoudens zitten nog zonder stroom, zei hij. In de zwaarst getroffen gebieden werden leden van de Nationale Garde erop uit gestuurd om omgevallen bomen en hoogspanningsmasten van de wegen te verwijderen en de huizen langs te gaan om te kijken hoe de bewoners eraan toe zijn. In Oklahoma zaten ongeveer 150.000 huishoudens zonder stroom.

Volgens de meteorologische dienst trekt de storm verder naar het noordoosten en kunnen delen van Michigan en New England maandag zo'n dertig centimeter sneeuw verwachten.