BRUSSEL - De Gezinsbond wil ouders informeren over het internet en gaat daarom vormingsavonden organiseren rond veilig internet voor kinderen. Dat meldt de organisatie maandag in een communiqué.

Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm om te gamen, te chatten en informatie op te zoeken voor een huistaak, maar het internet is niet altijd een veilige plaats. Ouders maken zich soms zorgen over het internetgedrag van hun kinderen en ook in de pers verschijnen hierover alarmerende berichten.

Met het project wil de Gezinsbond ouders daarom wijzen op de gevaren, en hen aantonen hoe ze deze kunnen voorkomen. De ouders worden onder meer wegwijs gemaakt in een aantal technische aspecten en leren hoe een betere beveiliging mogelijk is. Daarna komt uitgebreid aan bod hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden bij het chatten, mailen en surfen.

,,Mits wat ouderlijke begeleiding biedt het internet voor kinderen en voor jongeren een waaier aan mogelijkheden en kansen. In de toekomst zal de rol van het internet alleen maar toenemen. Tijd dus om op een positieve manier te leren omgaan met dit wonderlijke medium'', aldus de organisatie.

De vormingsavonden worden gegeven door Tom Van Renterghem die actief is binnen het multimediateam van Child Focus en gaan door in het cultureel centrum De Bosuil in Overijse (1 februari), het CC Casino in Koksijde (15 februari), het CC in Lanaken (1 maart), het ontmoetingscentrum De Djoelen in Oud-Turnhout (15 maart) en het gemeenschapscentrum De Steenoven in Herzele (29 maart). Leden van de Gezinsbond betalen 3 euro, niet-leden 7 euro.