Te groot model van bus gegooid
Foto: rr
Een Brits meisje wist niet goed wat ze hoorde toen een buschauffeur weigerde haar te laten opstappen op zijn bus. De reden: ze was te groot.
Josephine Kime, een voormalig model, is met haar 1 meter 78 groter dan de gemiddelde vrouw, maar dat haar lengte haar op deze manier in de problemen zou brengen, had ze nooit gedacht.

De 23-jarige vrouw uit Chelsea mocht de bus niet op omdat de chauffeur niet over haar heen kon kijken. ,,Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte, dus lachte ik even en vervolgens stempelde ik mijn kaartje af'', vertelt Kime.

Dat was buiten de chauffeur gerekend. ,,Hij werd plots erg kwaad en weigerde te vertrekken voor ik de bus had verlaten. Hij zei dat hij niet meer kon zien als ik bleef staan'', aldus de vrouw.

Kime was net op weg naar huis van haar werk. ,,De bus zat inderdaad al goed volgestouwd, maar de andere passagiers schoven wat door, zodat ik samen met nog drie andere mensen kon opstappen. Op dat moment versperde de chauffeur me de doorgang. En om het nog wat duidelijker te maken, liet hij een vrouw die achter me stond, voor mijn neus opstappen.''

De jonge vrouw diende een klacht in bij Transport for Londen voor discriminatie. De maatschappij bevestigde dat er geen beperking bestaat voor de lengte van busreizigers. ,,We waren verbijsterd toen we juffrouw Kimes verhaal hoorden'', reageert een woordvoerster.

,,We kunnen ons alleen maar excuseren voor het ongemak. We verwachten uiteraard van onze chauffeurs dat ze de klanten hoffelijk behandelen. We trachten nu te achterhalen wie de chauffeur in kwestie was.''