Vaessen beschuldigt jan en alleman in 'J' accuse'
Foto: ds-webgrafiek
BRUSSEL - De gepensioneerde kapitein-ter-zee Noël Vaessen, die in Hasselt momenteel terechtstaat in het proces rond fraude met geld van de Belgische marine, heeft zondag op zijn website een vijf pagina's tellend document gepubliceerd met als titel ,,J'accuse''.

De militair beweert onder andere dat advocaat Pascal Van der Veeren geprobeerd had de voorzitter van de Hasseltse rechtbank van eerste aanleg en de onderzoeksrechter ervan te overtuigen om een minnelijke schikking te treffen zoals opschorting van uitspraak.

Voorts haalt Vaessen uit naar procureur des konings Marc Rubens, die het dossier tegen Vaessen zelf zou hebben geconstrueerd.

Hij beschuldigt ook enkele generaals en admiraals ervan betrokken te zijn bij gesjoemel en beweert ook dat verschillende ministers bepaalde mensen een hand boven het hoofd houden. Ook een Frans wapenbedrijf wordt vernoemd.

De gepensioneerde kapitein-ter-zee heeft ook commentaar op de getuigenis van prins Laurent. Hij is blij dat zijn pupil ,,het nest verlaten heeft'' en is van mening dat de getuigenis van de prins zijn onschuld heeft aangetoond.

Daarnaast vertelt Vaessen dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag bij hem thuis een intern document van het Paleis en de koninklijke familie heeft gekregen. ,,Door de onverwachte overhandiging van het document is het voor de burgerlijke partij onmogelijk om de huidige beschuldigingen aan mijn adres aangaande de jaren 1997 en 1998 voort te zetten'', aldus Vaessen. Het document maakt duidelijk dat er een nieuwe getuigenis van Laurent zou nodig zijn, staat op de blog van Vaessen.