Verstekeling dood teruggevonden in wielkast SN-vliegtuig
Foto: belga
BRUSSEL - Op de nationale luchthaven Brussels Airport is maandag in een vliegtuig van SN Brussels Airlines het levenloze lichaam van een verstekeling gevonden. Dat meldt de vliegtuigmaatschappij zelf in een persbericht. De informatie is ook bevestigd door het Brusselse parket dat een onderzoek heeft ingesteld.
Het was een onderhoudstechnicus die het lichaam maandagochtend kort voor 08.00 uur vond in het landingsgestel van een Airbus 330-300. Dat toestel was maandagochtend geland in Brussels Airport en kwam via de Senegalese hoofdstad Dakar uit het Gambiaanse Banjul. Politie en parket werden onmiddellijk verwittigd en een onderzoeksrechter kwam ter plaatse op afstapping. Eenmaal het onderzoek is afgerond zal het vliegtuig, met enkele uren vertraging, opnieuw vertrekken.

In 1999 verstopten twee jongens uit Guinée zich in het landingsgestel van een toestel van het toenmalige Sabena. Ook zij overleefden de vlucht niet.

Ondanks alle inspanningen gebeurden de voorbije jaren meerdere malen gelijkaardige incidenten in de luchtvaartsector. De slachtoffers zijn meestal verstekelingen die doodvriezen op grote hoogte.