MELBOURNE - Zowat 150 Servische en Kroatische supporters zijn maandag met elkaar op de vuist gegaan tijdens de openingsdag van de Australian Open in Melbourne. Er vielen geen gewonden. De amokmakers werden door de politie uit het complex gezet.
,,Het waren vooral Serviërs die Kroaten uitdaagden. Ze zijn daarop uit het complex gezet", legt politiewoorvoerder Katherine Jess uit.

Supporters uit beide kampen hadden de hele morgen naar elkaar gescholden. Voor de hoofdcourt, de Rod Laver Arena, kwam het daarna tot een handgemeen. De politie kwam met een indrukwekkend machtsvertoon tussenbeide en zette de onruststokers uit het complex van de Australian Open. De supporters moesten ook hun tickets afgeven.

Volgens de voorzitter van de Australische Tennisfederatie, Steve Wood, vielen er geen gewonden. Hij feliciteerde de ordetroepen ook voor hun snelle en kordate optreden. ,,We hopen dat onze snelle interventie een duidelijk signaal is voor zij die de grenzen van het aanvaardbare wil aftasten tijdens deze familiale happening", aldus Wood.

De servische supporters lieten zich vrijdag al opmerken door hun luidruchtige steun voor Jelena Jankovic tijdens haar verloren finale tegen Kim Clijsters op het toernooi van Sydney.