ALBUQUERQUE - Een Amerikaanse die vijf weken geleden in een nationaal park vast kwam te zitten, is zondag met behulp van een helikopter gered, meer dan twee weken nadat de zoekacties naar haar waren gestaakt.
De vrouw, Carolyn Dorn, was op 6 december begonnen aan een wandeltocht van twee weken door een natuurgebied in de staat New Mexico, maar kwam vast te zitten bij een rivier die door regen- en sneeuwval was gestegen. Ze wilde niet het risico lopen om onderkoeld te raken door het koude water, en bracht al die tijd in haar tent door om haar krachten te sparen. Ze verwarmde zich door vuur te maken en had voor twee weken voedsel bij zich.

Enkele dagen voor haar redding werd ze per toeval ontdekt door twee broers die ook in het gebied aan het rondtrekken waren. De afgelopen twee jaar hadden zij de streek vaak bezocht, maar ze waren er nooit een mens tegengekomen. Omdat de vrouw te verzwakt was om op eigen kracht mee te gaan, lieten de broers haar achter met voedsel en een leesboek, en gingen ze hulp zoeken. Anderhalve dag later bereikten zij de bewoonde wereld en lichtten de autoriteiten in, waarna de reddingsoperatie werd gestart.