Nederlaag voor Oostende
Club Brugge en Anderlecht hebben gisteren op de eerste speeldag na de winterstop allebei gewonnen. Leider Club Brugge versloeg Beveren met 3-1. Eerste achtervolger Anderlecht speelde tegen Moeskroen een 2-0. Vandaag moest Oostende de duimen leggen voor Westerlo, dat thuis een 2 - 0 vierde.
Club behoudt zeven punten voorsprong op Anderlecht, dat nog een match tegen Bergen tegoed heeft. De derde in de stand, Charleroi, speelde met La Louvière een 0-0 gelijk.
 • Klik hier voor alle uitslagen en verslagen

  CLUB BRUGGE - BEVEREN: 3-1 Competitieleider Club Brugge heeft het nieuwe voetbaljaar winnend ingezet. Tegen Beveren maakten de West-Vlamingen het zichzelf wel bijna nog moeilijk door een pak doelkansen de nek om te wringen, maar op de 3-1 zege viel weinig aan te merken.

  ANDERLECHT - MOESKROEN: 2 - 0 Een goed halfuur volstond voor Sporting Anderlecht om in het eigen Vanden Stockstadion het maximum te vrijwaren. Met dank aan een herboren Baseggio, die vooral in het wedstrijdbegin tegenstander Moeskroen helemaal wegspeelde. Doelman Vandendriessche voorkwam zwaardere cijfers, hij moest zich alleen op een intikkertje van Aruna en een late goal van Yves Vanderhaeghe gewonnen geven. Al moet gezegd dat paarswit na de pauze veel minder imponerend voor de dag kwam. De kloof met leider Club blijft in ieder geval gelijk.

  BERGEN - SINT TRUIDEN: 4 - 1 Met de 4-1-zege tegen Sint-Truiden klimt Bergen voorlopig weg van de laatste plaats. Al na acht minuten werd de match in een beslissende plooi gelegd met de uitsluiting van Baratto. De Franse spits Goussé deed voor Bergen de rest. Vanmiddag kan Oostende, mits winst op Westerlo, opnieuw over de Draken springen.

  LA LOUVIERE - CHARLERLOI: 0 - 0 De eerste helft kon echter amper bekoren.Twee flitsen van Brahami, halsbrekende uitvallen op rechts van de Algerijnse internationaal, zorgden voor het eerste doelgevaar en werden met moeite door de bezoekende driemansachterhoede weggewerkt. Aan de overkant verscheen Akgul te laat om een inzenden van Chabaud te versieren. De schaduw van het trio Klukowski-Ishiaku-Assou zou dus nog wel een tijdje boven de Waalse kuip kunnen zweven. Daarom allicht wisselde Cartier snel na de rust zijn spitsenduo, terwijl de Carolingers bij hun vertrouwde, uitgekiende organisatie bleven zweren. Het spektakel bleef in de ijskast tot het slotkwartier ondanks de lokale machtsgreep. Een kopbal van Djebbour plofte toen via de winkelhaak in de grijparmen van Lacquait die later op doelrijpe kopstoten van Eloi en Vanhandenhoven de brilstand kon vijwaren.

  RACING GENK - BRUSSELS: 3-1 In het vooruitzicht van de bekermatch tegen Anderlecht deed Genk wat het moest doen: winnen tegen het bedreigde Brussels. De Limburgers speelden geen grootse partij, maar op slag van rust zette Vandenbergh zijn team van met twee goals op fluweel. In de tweede periode scoorde ook aanwinst Soetaers. Nieuwkomer Marcelo verguldde de Brusselse pil.

  LOKEREN - CERCLE BRUGGE: 4 - 0 Lokeren kon pas in de tweede periode afstand nemen van een stug verdedigend Cercle. Bancé, die bij Franky Van der Elst niet verder kwam dan enkele invalbeurten, bedankte Reynders met drie doelpunten. Hendrikx maakte het feest compleet met een knappe goal in de winkelhaak. Cercle ging opnieuw zwaar onderuit en zit al aan 47 tegendoelpunten.

  STANDARD - LIERSE: 4 - 1 Standard lijkt eindelijk het evenwicht gevonden te hebben waar het al heel het seizoen naar zoekt. Daar zorgden Wamberto, Assou-Ekotto en vedetten die werken voor. Gisteren was er in elk geval geen kruid gewassen tegen de wervelende Rouches. Lierse was het slachtoffer, maar dat had net zo goed een andere ploeg kunnen zijn.

  G. BEERSCHOT - AA GENT: 0 - 0 Na het gelijkspel van Charleroi in La Louvière liet AA Gent de kans liggen om naar de derde plaats te klimmen. Voor het mislukken van die operatie was Luciano verantwoordelijk. De Braziliaanse doelman van Germinal Beerschot hield alles tegen en bezorgde zijn ploeg haast op z’n eentje een punt.

  WESTERLO - OOSTENDE: 2 - 0 Herman Vermeulen begint in mineur aan zijn nieuwe job als KVO-trainer. De kustploeg verloor in het Kuipje met 2-0 tegen Westerlo. Oostende stond laatste en blijft daar nu met slechts 8 punten.

  De stand:
  1.Club Brugge 47
  2.Anderlecht 40
  3.SC Charleroi 34
  4.Standard 33
  5.AA Gent 33
  6.Genk 33
  7.La Louviere 30
  8.Lokeren 26
  9.Lierse 24
  10.Westerlo 23
  11.Beveren 22
  12.Moeskroen 21
  13.Cercle Brugge 20
  14.GBA 18
  15.St Truiden 16
  16.Brussels 14
  17.Bergen 9
  18.KV Oostende 8 .
 • Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

  Lees gratis ›

  Vul je e-mailadres en wachtwoord in