BELGRADO - Om zich te kunnen plaatsen voor het Europees basketbalkampioenschap in 2005 in Servië-Montenegro is België zaterdag tijdens de loting in Belgrado ingedeeld in groep B van het herkansingstoernooi. Ons land neemt het daarin op tegen Nederland en Israël.
Negen heropgeviste teams uit de voorrondes van september zijn verdeeld in drie groepen van drie, waarvan enkel de eerste van elke groep zich plaatst voor een ultiem driehoekstoernooi. De winnaar daarvan krijgt het allerlaatste ticket voor het EK 2005 in Servië-Montenegro van 15 tot 25 september.

De wedstrijden van de Belgian Lions (heen -en terugwedstrijd) zijn op 20, 23, 26 en 29 augustus en 1 september. Het driehoekstoernooi wordt van 11 tot 13 september in Belgrado gespeeld. De winnaar daarvan vergezelt op het EK Spanje, thuisland Servië-Montenegro en Letland in groep D.

Ook bij de vrouwen speelt België in augustus barrages in de hoop zich alsnog te plaatsen voor Euro 2005 in Turkije. De loting daarvan is op 29 januari in het Turkse Istanboel.

De herkansingen:
Groep A: Estland, Tsjechië en Polen
Groep B: BELGIE, Israël en Nederland
Groep C: Portugal, Hongarije en Zweden .

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in